1.            Набавете си бял оцет. От местния магазин за хранителни

...
1.            Набавете си бял оцет. От местния магазин за хранителни
Коментари Харесай

Оцет, вода и сол - убийствена комбинация срещу плевели

1.            Набавете си бял оцет.

От локалния магазин за хранителни артикули купете бутилка оцет с 5% централизация. Ако ще убивате доста бурени, може да ви би трябвало повече от една бутилка.

Киселината в оцета убива плевелите. Белият оцет се предлага най-вероятно, тъй като е с ниска цена.

2.            Сложете в оцета  2 ч. л. (9,9 мл) препарат за чинии.

Малко препарат за чинии ще помогне на оцета да се залепи за плевелите. Трябва да добавите 2 чаени лъжички (9,9 мл) сапун за чинии на 4 литра оцет.

3.            Налейте получената примес в пръскачка.

Изборът на помпена пръскачка с маркуч и дълга дюза ще направи пръскането на огромни площи от бурени по-лесно. Напълнете пръскачката със сместа от оцет и сапун за чинии или поставете в пръскачката толкоз, колкото ви е належащо. [2]

Ако убивате единствено няколко бурени или покривате дребна повърхност, можете да пробиете четири или пет дупки в капачката на оцетената бутилка и да употребявате бутилката, с цел да потушите плевелите.

Ако имате градинарски оцет с  30% централизация, налейте му вода за разреждане. Обикновеният оцет не се нуждае от разреждане

4.            Пръскайте в безоблачен ден.

Оцетът ще изсуши плевелите, а съществуването на повече слънце, усилва изсушаващата дарба на оцета. Пръскайте плевелите заран, тъй че да са изложени по-дълго на слънце. Ако завали ненадейно малко откакто напръскате плевелите, ще се наложи да извършите втора обработка с оцет.

5.            Пръскайте непосредствено върху плевелите.

С помощта на помпената пръскачка, бутилката със спрей или бутилката с оцет с отвори, деликатно изсушете плевелите, които желаете да унищожите. Покрийте листата с оцет, само че също по този начин напръскайте към корените. Не е нужно да ги накисвате, тъй че да капят, само че напръскайте постоянен пласт.

След 24 часа и вижте какво се е случило с плевелите. Ако не сте удовлетворени, можете да пръскате плевелите повторно.

6.            Избягвайте пръскането на оцет върху мечтаните растения.

Оцетът убива култури и цветя, както и бурени, тъй че внимавайте всякога, когато пръскате бурени към положителни растения. Оцетът не всякога е подобаващ вид, в случай че пръскате бурени в градина, цветно легло или в двора си.

Оцетът не би трябвало да попива в почвата и да убива други растения.

7.            Почистете пръскачката, откакто приключите.

Оцетът може да корозира пръскачката, в случай че я оставите да стои дълго време. Внимателно изплаквайте пръскачката след всяка приложимост. Изхвърлете непотребния оцет и по-късно напълнете пръскачката с вода. Почистете маркуча и дюзата.

Някои градинари употребяват примес от оцет, вода и сол с течен сапун. Ефектът е напряко шокиращ.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР